Priprava govornega nastopa, obnova knjige, deklamacija pesmi

Papirno gledališče ponuja metodo, kako pripraviti govorni nastop, obnovo knjige ali deklamacijo pesmi. Pripeljal nas bo do samozavestnega nastopa in dobro opravljene zastavljene naloge.

Zberimo podatke za govorni nastop, preberimo knjigo ali pesem. Od tu naprej pa – raziskovanje, ideje, čarovnija!

— Pripravljam se na govorni nastop.

Običajno v učiteljivih navodilih piše, da si lahko pomagam s slikovnim gradivom. Računalniška predstavitev? Miselni vzorec? Plakat? Ha, morda pa uporabim kamišibaj! Med likovnim ustvarjanjem bom poiskal svoje ideje in z njimi presenetil sošolce.

Priprava na govorni nastop s kamišibajem

— Obnavljam vsebino knjige.

Kako težko si je zapomniti zaporedje dogodkov … Doma bom izdelal sličice za mali kamišibaj. Ob risanju sličic bom ponavljal vsebino. Ko bom v šoli pripovedoval zgodbo, se bom spomnil na sličice. To mi bo pomagalo.   

— Čaka me deklamacija pesmi.

Toliko verzov? Na pamet? Nemogoče! Nikoli se jih ne bom naučil! … Vdih, izdih. Pesem razdelim na manjše dele. Narišem jih. Čisto po svoje. Medtem ko  vlečem liste iz odrčka, se umirim. Saj mi bo šlo.

Z uporabo kamišibaja bo naše znanje o obravnavani temi trajnejše. Izhajali bomo iz lastne izkušnje, brskali po domišljiji, iskali svoja izkustva, znanja. Vse to bomo združili v novo celoto in prišli do novih idej in rešitev. Poskusite!

Advertisements
Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close