Kamišibaj v šoli in doma

kamišibaj knjiga
Naslovnica knjige
Kaj bi storili, če bi vam nekdo rekel, da obstaja način, da se otroci in odrasli osvobodimo telefonov in računalnikov ter stopimo iz virtualnega nazaj v resnično življenje? Da lahko učenci, ki imajo težave z dojemanjem snovi ali pozornostjo, ki so plahi in zadržani, razvijejo svoje sposobnosti in okrepijo samopodobo ter odrastejo v zrele in sočutne ljudi? Gradivo za soustvarjanje te čarovnije je pred vami. Pravimo mu KAMIŠIBAJ.

(Mateja Perpar, radijska napovedovalka, prevajalka, pisateljica in glasbenica)

 
 
Avtorici Simona Nagode in Tatjana Rupnik Hladnik v priročniku Kamišibaj v šoli in doma predstavljata, kako lahko na različne načine uporabimo to japonsko tehniko pripovedovanja.
 

Kamišibaj je papirno gledališče, ki se skriva v prenosnem lesenem odrčku. Lahko ga uporabimo v šoli, doma in ob družabnih ali gledaliških dogodkih za občinstvo, ki šteje do 50 gledalcev. Otroke in odrasle spodbuja k branju, pisanju, risanju, govornemu izražanju in nastopanju.

S kamišibajem krepimo medkulturno povezovanje in širimo prostor za nova povezovanja idej. Predstavlja inovativen pristop k učenju in poudarja pomen ustvarjalnosti.

Priročnik so z recenzijo podprle pomembne osebnosti iz slovenskega kulturnega in izobraževalnega prostora.

Za osebno predstavitev knjige nam pišite na povezi.ideje@gmail.com.

Kamišibaj – sproščeno do ustvarjanja in nastopanja
Advertisements
Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close